Jóuw beste oogzorg

Wanneer je twijfelt over de gezondheid van je ogen, dan is een uitgebreid oogonderzoek door de optometrist een uitkomst.

Dit onderzoek gaat verder dan alleen het bepalen van de oogsterkte en het meten van de oogdruk. Door middel van druppels worden de pupillen verwijd en kan er goed naar de binnenkant van het oog gekeken worden: voorste deel van het oog, ooglens, glasvocht en netvlies. Op deze manier krijg je meer informatie over de gezondheid van je ogen en volgt er een nog beter (bril)advies of een gerichte doorverwijzing naar huisarts of oogarts.

Een uitgebreid oogonderzoek door de optometrist kost € 80,- en duurt 45 minuten.

De wachttijd bij Zuidweg Oogcontact is kort, normaal gesproken kun je binnen 1 week terecht bij de optometrist. Eén telefoontje en het is geregeld: 078 – 615 37 07. Je kunt ook online een afspraak maken.

Houd er rekening mee dat door het gebruik van oogdruppels het zien wat minder wordt voor ongeveer 4 uur, deelnemen aan het verkeer wordt daarom afgeraden.

Kinderen vanaf 8 jaar worden bij Zuidweg Oogcontact gemeten door een optometrist.


Dit gebeurt heel ontspannen in een grote kamer met een grappige kikker op de muur die ook een bril nodig heeft.

De optometrist bepaalt de brilsterkte, onderzoekt de functie van de ogen afzonderlijk en checkt hoe ze samenwerken. Hierna worden de ogen gedruppeld. Deze druppels leggen het instelvermogen stil (accommodatie) en maken de pupillen groot. Zo wordt de objectieve sterkte bepaald en de gezondheid van het netvlies beoordeeld.

Na het onderzoek ontvang je een advies of een bril nodig is en/of een vervolgonderzoek bij de orthoptist of oogarts. De onderzoeksresultaten worden tevens via een tele-consult aan de oogarts voorgelegd.

De kosten van dit optometrische onderzoek voor kinderen is € 60,-.

De optometrist werkt op afspraak. Er is weinig wachttijd, meestal kun je binnen een week terecht. Je kunt direct online een afspraak maken of bel naar 078-6153707.