Jóuw beste oogzorg

Wanneer je twijfelt over de gezondheid van je ogen, dan is een uitgebreid oogonderzoek door de optometrist een uitkomst.

Dit onderzoek gaat verder dan alleen het bepalen van de oogsterkte en het meten van de oogdruk. Door middel van druppels worden de pupillen verwijd en kan er goed naar de binnenkant van het oog gekeken worden: voorste deel van het oog, ooglens, glasvocht en netvlies. Op deze manier krijg je meer informatie over de gezondheid van je ogen en volgt er een nog beter (bril)advies of een gerichte doorverwijzing naar huisarts of oogarts.

Een uitgebreid oogonderzoek door de optometrist kost maximaal € 80,- maar wordt vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekering. Een onderzoek duurt 45 minuten.

De wachttijd bij Zuidweg Oogcontact is kort, normaal gesproken kun je binnen 1 week terecht bij de optometrist. Eén telefoontje en het is geregeld: 078 – 615 37 07. Je kunt ook online een afspraak maken.

Houd er rekening mee dat door het gebruik van oogdruppels het zien wat minder wordt voor ongeveer 4 uur, deelnemen aan het verkeer wordt daarom afgeraden.

Voor meer informatie over optometrie kunt u kijken op www.optometrie.nl