Het Brillenmeisje

Het Brillenmeisje is het online alter-ego van Diana Zuidweg, tevens eigenaresse van Zuidweg Oogcontact.

Het blog van Brillenmeisje bestaat sinds 2012. Het is ontstaan doordat ik, Diana Zuidweg, graag korte verhalen schrijf over mijn belevenissen. Hele boekwerken verstuurde ik naar mijn familie wanneer ik op reis ging. Nog altijd brengen mijn vakantie-schrijfsels me terug naar de geur van een stoffig Havana in Cuba of naar de beangstigende golven in het Great Barrier Reef in Australië.

In beginsel zijn mijn verhalen nooit bedoeld om openbaar te maken, maar met de populariteit van online aanwezig zijn en mijn behoefte om verhalen te delen is een platform als het Brillenmeisje een mooie uitkomst.

Het Brillenmeisje vertelt over belevenissen vanuit dagelijkse praktijk, deelt informatie over producten of biedt oplossingen bij bepaalde klachten. Alles gebaseerd op basis van vragen die gesteld worden in mijn winkel en door verhalen die klanten mij aanreiken.

Voorbeelden zijn:

Schrijven is niet mijn vak, ik doe het met plezier en gaat het makkelijkst wanneer ik vooral niet te hard probeer een mooi verhaal te vertellen.

“Verhalen komen op als onweersbuien na een broeierige zomerdag. Daarna is het weer heerlijk fris en zucht ik tevreden.” – Brillenmeisje

Je kunt het Brillenmeisje ook volgen op Facebook of link met mij persoonlijk op LinkedIn.

In 2020 werd het Brillenmeisje benaderd door RTL 4 voor een brillen-item in het programma Eigen huis & tuin: lekker leven. Samen met collega Marijke van Dipten heb ik kunnen laten zien waar we zoal op letten bij het uitzoeken van jóuw mooiste bril. Het was heel gezellig in de studio met Froukje en Hugo.

In 2021 werd het Brillenmeisje benaderd door Blauw Bloed. Het viel op dat steeds meer Royals een bril dragen en daar wilden ze een item over maken. Of ik het leuk vond om daarover te vertellen. Nou reken maar!