Orthoptie: de beste oogzorg voor kinderen

De ogen van kinderen verdienen alle aandacht. Ze hebben het namelijk écht heel druk. Je wilt dat je kind optimaal kijkt, nu en in de toekomst. Wij willen je daarbij helpen. Orthoptie: de beste oogzorg voor kinderen.

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen zonder verwijzing terecht bij Zuidweg Oogcontact.

Kinderen hebben het écht heel druk. Ze kijken dichtbij op een schermpje, veraf op het sportveld en alles er tussenin op school of gewoon bij jou thuis. Om ervoor te zorgen dat je kind een goede ontwikkeling doormaakt is goed zien van groot belang.

Wanneer een kind niet fijn kijkt is het creatief genoeg om een oplossing te bedenken. Daardoor valt het vaak niet snel op als er sprake is van minder zicht in één of beide ogen. Een orthoptist geeft hier helderheid in.

Orthoptie: de beste oogzorg voor je kinderen.

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen zonder verwijzing bij ons terecht voor een oogonderzoek door de orthoptist. Er is weinig tot geen wachttijd, maar een afspraak maken is wel het advies. Vanaf 8 jaar is het ook mogelijk bij de optometrist de ogen te laten meten.

Het onderzoek door de orthoptist wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed door de zorgverzekering. Daarboven zijn de kosten maximaal € 80,- euro.

Het onderzoek
Onze orthoptist Stefan neemt graag de tijd voor jouw kind. Hij bepaalt de brilsterkte, onderzoekt de functie van de ogen afzonderlijk en checkt hoe ze samenwerken. Hierna worden de ogen gedruppeld. Deze druppels leggen het instelvermogen (accommodatie) tijdelijk stil en maken de pupillen groot. Nadat ze zijn ingewerkt meet de orthoptist de objectieve sterkte, de oogaslengte en beoordeeld hij de gezondheid van het netvlies.

Het advies
Na het onderzoek ontvang je een helder advies. Ben je geholpen met een bril, zijn er oogoefeningen nodig of misschien een gerichte verwijzing naar een andere specialist? Dit laatste is gelukkig zelden nodig. De onderzoeksresultaten leggen we via een tele-consult ook voor aan een oogarts en indien gewenst wordt de huisarts ingelicht.

Orthoptie is ook voor volwassenen:
Heb je last van dubbelzien, concentratie- of focusproblemen tijdens het werk of lezen, onverklaarbare hoofdpijn of een gevoel dat je ogen niet samen werken? Plan dan ook een onderzoek in bij onze orthoptist.

De orthoptist werkt op afspraak. Er is weinig wachttijd, meestal kun je binnen een week terecht. Je kunt direct online een afspraak maken of bel naar 078-6153707.

Orthoptie: de beste oogzorg voor je kinderen.
Wil je hier meer over lezen, kijk dan op www.orthoptie.nl.